Årets Høstmøte byr på ei rekke spennande og lærerike seminar. Her får du påfyll av kompetanse, motiverende innlegg og masse nyttige tips som du kan ta med deg i arbeidet i ditt fylkeslag. Høstmøte er både for de som er aktive i lagene, men også dersom du bare har lyst å holde litt liv i CISV-engasjementet ditt.

PRESS 

Fanny fra Redd Barnas ungdomsorganisasjon, Press kommer for å snakke om unges deltagelse i demokratiet. Dette blir en spennende bolk hvor vi får lære om hvordan vi kan engasjere de unge både i organisasjonen vår og ellers i samfunnet.

Fanny
PRESS RGB

Miljøagentene

Miljøagentene er barnas miljøvernorganisasjon, og de jobber for å skape et varig og løsningsorientert engasjement for natur og miljøvern hos flest mulig barn på barns premisser. Miljøagentene startet i 2015 Barnas Klimapanel som skal formidle barns meninger til de som bestemmer og påvirke barns mulighet til å definere sin egen framtid. På Høstmøtet kommer Janne Randgard sammen med en miljøagent og snakker om barns engasjement og stemme i klimasaken.

Janne Randgaard
Logo Miljoagentene

Workshop med Hei Verden!

Hvordan drive med fredsutdanning og global undervisning hjemme i Norge? Kan vi snakke om ulike kulturer og globale forskjeller, uten å forsterke fordommer og stereotypier? Hei Verden er bistandsorganisasjon som arbeider med bærekraftsmål nr. 4; retten til utdanning. I tillegg til å støtte utdanningsprosjekter i ulike land i Sør, arbeider Hei Verden for å øke engasjementet hos barn og unge i Norge for globale spørsmål. I denne bolken skal dere få lære mer om hvordan Hei Verden arbeider for å formidler den kompliserte verdenen ute i prosjektene til barn i Norge, og vi skal arbeide sammen om gode måter å drive fredsutdanning på.

72998455 694932167693486 7075652182833364992 N
HeiVerden Logo Pos Rgb 200px

Inkludering og mangfold

Hodan Gulaid (organisasjonsrådgiver for CISV Norge)

Hodan har jobbet på CISV Norges kontor siden august i år, før dette jobbet hun på Antirasistisk senter. Hun skal holde en bolk om inkludering og mangfold med utgangspunkt i hennes erfaringer fra Antirasistisk senter. Denne bolken er for alle.

IMG 0874

Å endre verden i skoleferien

Margrethe Aurora Seljenes (akademisk bakgrunn i psykologi, sosialt arbeid og bærekraftig utvikling)

“I knew that the ultimate source of peace, long range, lay with children,” sa Doris Allen, psykologiprofessor ved universitetet i Cincinnati og grunnleggeren av CISV. Hva skjer egentlig på leir som gjør at barn blir nøkkelen til fred? I denne bolken får dere vite mer om hvorfor det er viktig at barn og unge deltar i samfunnet og hvordan samfunnsengasjement utvikles på CISV-leir.

Margrethe Seljenes

Workshop brukerreise

Knut Berge (økonomiansvarlig i sentralstyret)

En brukerreise er en visuell og strukturert fremstilling av hvordan brukeren opplever en tjeneste. I denne bolken skal du få være med å følge en brukerreise for tenkte CISV-ledere og stab og dermed få bedre innsikt i hva slags behov de frivillige har. Dette vil kunne hjelpe ditt lokallag og CISV Norge i å bli enda bedre til å ta vare på våre frivillige ledere og stabsmedlemmer.

Workshop om lokal ledertrening 

Benedicte og Maren (utdanningskomiteen)

Maren og Benedicte har vært på CISVs kurs for ledertrenere (TTT) i høst. I denne bolken vil de dele informasjon, inspirasjon, tips og triks til god lokal ledertrening. Denne bolken passer særlig godt for ledertreningsansvarlige i lokal- og fylkeslag.

Kræsj-intro til CISV

Utviklingskomiteen 

Dette seminaret gir grunnleggende forståelse for CISVs filosofi, arbeidsmåter, organisasjon og daglig drift på lokalt nivå. Passer perfekt for deg som vil lære mer om organisasjonen og bli inspirert til å gjøre en innsats for fylkeslaget ditt!

Bli en lokal superhelt! 

Utviklingskomiteen 

Hvordan får vi brukt all motivasjonen vi får på internasjonale aktiviteter til å gjøre fantastiske ting i vårt lokalmiljø? Vi ser nærmere på betydningen av fredsutdanning i et lokalt perspektiv og hvorfor mosaikk-aktiviteter er nøkkelen til vekst i ditt lokallag.

CISV og miljø

Juniorkomiteen

I denne bolken får du delta på en aktivitet om konflikten som oppstår mellom mennesker og miljø når jorda ikke har kapasitet til at alle kan leve så komfortabelt som vi gjør i dag. Gjør vi i CISV nok for å redde miljøet?

CISV og politikk

Juniorkomiteen

Hva vil det si at CISV er en partipolitisk uavhengig organisasjon? Betyr det at CISV er politisk nøytral? Disse temaene er på agendaen i denne aktiviteten om politikk og CISV.

Hva skjer på turen hjem?

Hedvig Samset (seminarleirskoordinator)

Hva er det som gjør at vi noen ganger realiserer planer og drømmer, mens vi andre ganger ikke får iverksatt planene? Hva er det som engasjerer oss og hvordan smitter engasjementet? Dette er en aktivitet for refleksjon rundt engasjement og motivasjon.

Kommunikasjonsstrategi

Kommunikasjonskomiteen

Workshop – creating a communication strategy for a purpose

Kommunikasjon er viktig i CISV. Derfor bruker vi denne bolken til å sette sammen selv en kort kommunikasjonsplan.

Planlegg for det beste!

Nora Haaland Høiback

Motivere frivillige, lage flere aktiviteter og bedre innhold. Hvordan kan god planlegging hjelpe oss å løfte lagene våre et lite hakk. Vi ser på strategisk planlegging som verktøy for å bli litt bedre lokalt.

Dugnad for Miljøet

Utviklingskomiteen

Workshop for alle fylkes- og lokallag. CISV Norge starter neste års stor fellesprosjekt “Dugnad for miljøet” på Høstmøte. Alle lagene i CISV Norge er invitert med til å lage lokale aktiviteter og prosjekt basert på fredsutdanningstemaet Bærekraftig Utvikling. På workshopen starter vi opp prosjektene, forteller om hva CISV Norge skal bidra med og idémyldrer på temaene vi kan jobbe med.

Dugnad for Miljøet II

Utviklingskomiteen

Vi fordyper oss i temaet og gir lagene en guide til god prosjektstyring av ditt lokale prosjekt.